Äggröra på bröd, med salami och salladslök - Recept steg-för-steg

Om du vill ha en riktigt rejäl frukost eller annan måltid, men inte vill tillbringa alltför mycket tid i köket, bör du göra denna enkla men proteinrika varma smörgås. Det finns all anledning att tänka på det, inte bara för att du kommer att få en fantastisk smakharmoni - även med minimala matlagningskunskaper - utan också för att den är gjord med hälsosamma ingredienser.

Äggröra med salami och salladslök

Äggröra på bröd, med salami och salladslök - Bild: Katalin Seres-Nagy (Budapest, 4 oktober 2021 20:20)

Ägg är, som vi alla vet, inte bara en populär ingrediens utan har också många fysiologiska fördelar, så det är värt att äta dem regelbundet, men för att undvika tristess är det värt att titta på de många äggrecept som kan skapas runt dem och variera dem med några av våra favoriter för att skapa en utsökt maträtt.

Salami och salladslök kompletterar varandra mycket bra, och huvudingredienserna ägg och ost har länge varit "goda vänner" på gourméernas tallrikar, så det kan inte gå fel med detta enkla äggröra-recept.

Låt oss komma igång!

Ingredienser:

  • 60 g skivad pepprad salami eller korv (beroende på vad du gillar, även varm)
  • 6 medelstora ägg
  • 2 dkg (små bitar) smör
  • 3-5 kvistar grön lök
  • Skivad trappistost
  • 2 skivor bröd
  • Majonnäs

Gör så här:

1. Smörj ena sidan av en brödskiva och lägg den i mikrovågsugnen på grillen i ca 5-6 minuter, tills ovansidan är fin och gyllenbrun. Du kan naturligtvis också rosta brödet i en stekpanna när äggen är klara, eller i ugnen, men det senare kan lätt torka ut hela limpan, men för detta recept är det viktigt att bara toppen rostas, så man kan säga att bara en sida är knaprig.

2. Sätt en panna på spisen (på lägsta värme) och täck botten med skivor av pepprad salami (eller tunt skivad korv). Du behöver inte tillsätta något fett eller något annat, bara den mängd som kommer ut ur salamin/korven är helt okej.

3. Medan salamin bryns skalar du 2-3 salladslökar om de är större, 5-6 om de är mindre, och tärnar dem efter smak.

4. Knäck och vispa äggen, men tillsätt inte salt eftersom salamin (förmodligen) är tillräckligt salt. Tillsätt sedan salladslöksringarna till de råa äggen och blanda dem.

5. Tillsätt de små smörbitarna till de stekta salamiskivorna, sedan, när smöret har smält på dem, tillsätt de uppvispade äggen och stek blandningen, men inte för mycket, bara mjukt men jämnt. Det enklaste sättet att göra detta är att använda en gaffel eller träsked för att "dra" kanterna på äggen, som tillagas över en långsam eld, inåt.

6. Under tiden, om du har gjort allt rätt, rostar du brödet (ena sidan), lägger det med den knapriga sidan uppåt på en tallrik, täcker med ostskivor, smörjer ostytan med majonnäs och lägger äggröran ovanpå.

Tips: Till serveringen kan du använda färska salladslöksbitar eller forma dem som du vill.

Tips: Om du skär den i mindre bitar vid serveringen, eller till och med använder baguetteskivor vid tillagningen, kan du göra lysande middagsbitar som säkert kommer att vinna över fans av det ungerska köket.

Smaklig måltid!

Om du gillar vårt recept, dela det gärna med andra. Tack så mycket!

8 januari 2024

Annons