10 saker du kan göra med ChatGPT

Hur kan du använda ChatGPT?

ChatGPT är en kraftfull AI-chattbot som kan svara på en mängd olika frågor och ge sammanhängande förklaringar om olika ämnen. ChatGPT kan också användas för att skapa anpassade CV, skriva musik, kodningshjälp, hantera mediefiler, filmrekommendationer, spela spel, matlagningshjälp, förbättra hälsan, skapa innehåll på flera språk, lösa matteproblem, skriva uppsatser och som en chattkompis. Här är några exempel!

ChatGPT

Källa: pixabay.com; Bild: Franz Bachinger; Licens: Pixabay Content License; Licens Länk: https://pixabay.com/service/license-summary/; Länk: https://pixabay.com/illustrations/ai-generated-chatgpt-chatbot-8177861/

1. Bestäm vad du ska titta på härnäst

ChatGPT är ett av de mest kraftfulla filmrekommendationsverktygen på internet om du vet hur du använder det. Även om det finns dussintals kraftfulla filmrekommendationsverktyg du kan få tag på, sticker ChatGPT ut på grund av den noggrannhet och precision du får från att helt enkelt beskriva vilken typ av filmer du vill ha med enkla naturliga språkfrågor. Vi bad till exempel ChatGPT att ge oss några filmer som liknar "The Hunger Games".

2. Skapa, redigera och ändra mediefiler

Med ChatGPT:s kodtolkningsfunktion kan du skapa, redigera, ändra och läsa från ett brett utbud av mediefiler. Funktionen som är tillgänglig på ChatGPT Plus-planen ger ett gränssnitt för att programmatiskt skapa bilder, modifiera videor, justera ljudspår och hämta viktiga metadata från mediefiler med lätthet och precision. Vi bad ChatGPT att placera en stjärna på en bild av en hund, och det gav resultat på några sekunder.

3. Översätt och skriv på alla språk

Med ChatGPT kan du översätta text till andra språk. Du kan använda den för att övervinna språkbarriärer och se till att din publik förstår ditt budskap.

"Kan du översätta det här dokumentet från [språk] till [språk]?"

Kom dock ihåg att ChatGPT inte kan ta hänsyn till alla nyanser i språket. Om du inte har en mänsklig expert till hands som kan kontrollera ditt arbete kan du köra översättningarna genom ett annat verktyg (t.ex. Google Translate) för att öka chanserna att de blir korrekta.

4. Få hjälp med matlagningen

Kan man verkligen hjälpa en robot i köket? ChatGPT och matlagning kan verka som en konstig kombination, men det fungerar utmärkt om du vet vilka uppmaningar du ska använda. Du kan använda ChatGPT för att utforska nya recept, förbereda inköpslistor, brainstorma fram nya smakkombinationer, lära dig nya matlagningstips eller utforska hälsosammare sätt att laga populära måltider. Om du gillar att laga mat är det definitivt värt ett försök!

5. Skriv, felsök och förklara kod

Oavsett om du är en erfaren programmerare eller en nybörjare kommer du att stöta på några buggar i din kod då och då. ChatGPT kan hjälpa dig att hitta problemet i din kod, så att du slipper leta i timmar efter ett felplacerat kommatecken. Du kan också skriva hela block med funktionella kodavsnitt från grunden eller analysera befintliga kodbaser för att ta reda på de bästa sätten att använda dem. Det finns oändligt många sätt att använda ChatGPT i programmering.

6. Skapa en virtuell assistent

För att skapa en virtuell assistent med hjälp av Chat GPT måste du bygga en anpassad applikation som kan interagera med modellen. Denna applikation skulle behöva kunna ta emot input från användare i form av text eller röst och sedan generera ett svar baserat på utdata från modellen. Att använda detta verktyg för att skapa en virtuell assistent kan vara en relativt svår process, men det har potential att ge en mycket effektiv och naturlig interaktion mellan användare och assistent, därför kan det vara värt ansträngningen.

7. Marknadsundersökning

När du gör en marknadsundersökning med ChatGPT är det bästa sättet att börja att vara specifik. Berätta om den produkt eller tjänst du vill ha insikt om, ge specifika demografiska uppgifter att titta på och be den till och med att förkroppsliga din målgrupp.

Be ChatGPT att hjälpa till att identifiera personer som sannolikt skulle vara intresserade av att köpa webbdesigntjänster i din stad.

8. Korrekturläsning och redigering

När du skriver nytt innehåll är ChatGPT det perfekta verktyget för att revidera, sammanfatta eller få ditt ursprungliga innehåll att flyta bättre. När du har skrivit några stycken till dina inlägg eller annat webbinnehåll, mata in det i ChatGPT och be den att förbättra ditt innehåll. Ett tips är att be verktyget att behålla den ursprungliga tonaliteten. Detta låter verktyget veta att du har för avsikt att kontrollera vad som skrivs men ändå förbättra det baserat på de parametrar du tillhandahåller.

9. Skriva en låt

Ge Chat GPT ett tema eller en uppsättning texter att arbeta med och be om förslag på hur du kan slutföra låten. För att komma igång kan du berätta för Chat GPT vilken typ av låt du vill skriva, genren, stämningen och eventuella specifika teman eller idéer som du vill införliva. Du kan arbeta tillsammans med detta AI-verktyg för att utveckla texter och till och med föreslå musikaliska arrangemang. Detta är definitivt ett av de kreativa sätten att använda Chat GPT.

10. Lär dig ett språk

Det finns många språkinlärningsappar där ute, men Chat GPT kan vara vår personliga AI-favorit. Med detta AI-verktyg kan du anpassa dina konversationer baserat på din kunskapsnivå, dina mål och intressen. Det skapar en miljö med lågt tryck där du kan öva upp dina språkkunskaper utan att behöva vara rädd för att bli bedömd eller generad. Chat GPT har tillgång till en enorm databas med kunskap om olika språk, dialekter, accenter och kulturella nyanser. Att lära sig ett språk kan vara en av de häftiga saker som Chat GPT kan göra, eftersom det kan ge dig en möjlighet att öva dina tal- och skrivfärdigheter i en naturlig konversation med en AI.

10 januari 2024

Annons